LEASE

Zakelijk en prive leasen 

 

PRIVATE LEASE

Private lease is dé nieuwe manier van auto rijden. In plaats van de auto te kopen, least u deze privé voor een langere periode. Zo kunt u in een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand. Dit resulteert in optimale financiële zekerheid.

In de maandkosten zitten namelijk ook alle afschrijvingskosten zoals belasting en verzekering, maar u hoeft ook niet meer om te kijken naar onderhoud en reparatie. Dat is onze zorg.

Hoe werkt het?

Wanneer u een auto leaset is hij niet van u. U huurt de auto. Het is een soort abonnement waarvoor u een vast bedrag per maand betaalt. Dit bedrag is inclusief veel voorkomende kosten. Zoals verzekeringen en wegenbelasting. Maar ook onderhoud en de meeste reparaties. Alleen brandstof, verkeersboetes en de wasstraat betaald u zelf.

Meer weten? Klik hier voor de opties voor Private Lease. 

FINANCIAL LEASE

Middels Financial Lease koopt u als ondernemer als het ware een auto op afbetaling. Deze vorm van leasen is te vergelijken met het kopen van een huis: je sluit een hypotheek af en bent direct eigenaar van de woning. Het huis blijft onderpand van de bank. Dit geldt ook voor het aanschaffen van een auto middels Financial Lease. U bent zelf economisch eigenaar en lost de lease binnen de vooraf besloten termijn af bij de bank. Zodra de leasetermijn is afgelopen, bent u volledig eigenaar en hoeft u de auto niet meer in te leveren. Dit betekent dat het maandelijkse bedrag dat u betaalt, een investering is in uw eigen auto. 

Financial Lease kent vele voordelen voor ondernemers. Zo wordt het aanschaffen van een auto met behulp van Financial Lease door de fiscus gezien als een investering in de onderneming. Hierdoor profiteert u direct van allerlei fiscale voordelen zoals afschrijving, investeringsaftrek en btw-teruggaaf.

Ook voordelen als onbeperkt kilometrage, behoud van schadevrije jaren, en de keuzevrijheid in o.a. onderhoud en verzekering maken deze leasevorm zo aantrekkelijk.

  • Enige leasevorm waarbij je profiteert van fiscale voordelen
  • Behoud van vermogen binnen de onderneming
  • Bepaal zelf de looptijd van het contract en hoogte van de maandtermijn
  • Boetevrij aflossen zonder hercalculaties
  • Aan het einde van het contract is de auto is eigendom van de ondernemer
  • Mogelijk voor starters en zzp’ers, óók zonder jaarcijfers
  • Ruime voorraad nieuwe auto’s en occasions, direct leverbaar

OPERATIONAL LEASE

Bij Operational Lease is de leasemaatschappij eigenaar van de auto en verzorgen zij het onderhoud. Dit is ideaal voor bedrijven met een wagenpark groter dan 15 auto’s. 

De leasemaatschappij is de eigenaar van uw auto en aan het einde van de leaseovereenkomst moet u de auto weer inleveren. Naar bijvoorbeeld onderhoud en verzekeringskosten hoeft u niet om te kijken, dit zit al bij het maandbedrag in begrepen. Het enige waar u zelf in sommige gevallen nog voor moet betalen is de brandstof. Houd er wel rekening mee dat u met operational lease slechts beperkte kilometers per jaar mag rijden. 

OCCASION LEASE

Heeft u op korte termijn een betrouwbare auto nodig? Of wilt u leasen, maar mag het niet teveel geld kosten? Vind jong gebruikte leaseauto’s met een lage kilometerstand en niet ouder dan twee jaar.

Voordelen van een tweedehands auto leasen

De occasions staan vaak ruim op voorraad en startklaar. Hierdoor hoeft u niet te wachten tot de auto geleverd wordt vanuit de fabriek. Met een korte levertijd (vanaf twee weken) staat uw nieuwe auto al snel de stoep!

Bij occasion lease rijdt u in een auto waarvan de eerste afschrijvingen al achter de rug zijn. De aanschafwaarde ligt daardoor een stuk lager dan de aanschafwaarde van een nieuwe auto. Hierdoor krijgt u te maken met een aanzienlijk lager maandtarief en houd u geld over voor uw business.

SHORT LEASE

Short lease is een vorm van leasen met een korte looptijd. Uw organisatie is slechts voor een korte periode gebonden aan een leasecontract. Heeft uw organisatie tijdelijk behoefte aan extra auto's, bijvoorbeeld bij aanname van nieuwe/tijdelijke medewerkers, dan kan short lease voor u een uitkomst zijn.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van lease in uw situatie? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.